Novice

Namenitev dela dohodnine za donacije - za Društvo starodobnih vozil rojaka Janeza Puha Juršinci, davčna št. 12266051

 

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje nevladnih organizacij  in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov. 

V to skupino upravičencev po Uredbi Vlade  RS objavljene v Uradnem listu RS z dne 30.12.2020 spada tudi Društvo starodobnih vozil Janeza Puha Juršinci.

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) na spletni strani FURS, ki bo za odmerno leto 2020 dopolnjen z novimi upravičenci po 15. maju 2021.

Na tem seznamu je navedeno tudi Društvo SV Janeza Puha Juršinci.

Davčni zavezanec lahko Društvu nameni do enega odstotka dohodnine. Na ta način zbrana finančna sredstva pristojni davčni organ R SLO v celoti nakaže kot donacijo društvu.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Za leto 2020 upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. maja 2021. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve za tovrstno donacijo.

Vljudno Vas prosimo, da priložen obrazec izpolnite in ga podpisanega oddate na Vaši najbližji Davčni upravi – uradu osebno ali po pošti pri pristojnem davčnem uradu - FURS

Obrazec lahko izpolnite in oddate tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki.

Prosimo Vas , da k sodelovanju in doniranju našega Društva,ki  Vas osebno nič ne stane, povabite tudi Vaše cenjene sorodnike, prijatelje in znance in jim ponudite kopijo obrazca Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacijo, da jo izpolnijo in pošljejo na Davčno upravo.

Če potrebujete še kakršnakoli dodatna pojasnila in navodila, nas prosimo pokličite na tel. št.: 031 414 285 – Tone Čeh.

Z vso iskrenostjo in spoštovanjem se Vam zahvaljujemo za Vaš prispevek k našemu nadaljnjemu delu in razvoju našega Društva.

Predsednik Društva SDV Janeza Puha Juršinci

Vlado SLODNJAK

Juršinci, 20.01.2021

 

Obrazci:

Prijavite se na e-novice. Obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih, novicah in prireditvah!